Wat u moet weten over het chronische vermoeidheidssyndroom

Vermoeidheid, slaperigheid, angst, verlies van verlangen om vrienden te ontmoeten, frequente onredelijke temperatuurstijging, keelpijn en spieren. Dit kan het syndroom van chronische vermoeidheid manifesteren. Wat is het en hoe u een goede gezondheid voor uzelf kunt herwinnen?

Jongeren van 20-45 jaar oud worden vaker geconfronteerd met het chronische vermoeidheidssyndroom (CSU). Deze leeftijdsgroep is meer onderworpen aan stress vanwege overmatige belasting: studie, werk, huishoudelijke taken, onregelmatig schema. Daarom wordt de ontwikkeling van de CSC meestal geassocieerd met de manier van leven.

Maar artsen hebben andere hypothesen. En een van hen is een viral. Sommige experts suggereren bijvoorbeeld dat het optreden van symptomen van het chronische vermoeidheidssyndroom (CSA) in staat is tot het herpesvirus in staat is. Wat de oorsprong van deze kwaal ook is, de verandering in alledaagse gewoonten is van bijzonder belang bij de behandeling van.

Hoe u een ziekte kunt vermoeden?

Om te bepalen op welk punt we werden geconfronteerd met chronisch vermoeidheidssyndroom is bijna onmogelijk. Symptomen ontwikkelen zich geleidelijk en we schrijven vaak alles af voor gewoon overwerk. Triggers zijn in de regel monotone activiteit, een infectie, een lang verblijf in een depressieve toestand.

Een eerder werkende persoon met een hoge sociale activiteit merkt plotseling het uiterlijk op van onaangename symptomen, waaronder:

 1. Vermoeidheid die niet voorbijgaat, zelfs na de slaap en rust;
 2. Geheugenverklaring, concentratie;
 3. Afname van de prestaties;
 4. Slaapstoornissen: moeilijkheden met in slaap vallen, frequente nacht ontwaken, slaperigheid gedurende de dag;
 5. Prikkelbaarheid, angst, apathie, depressie;
 6. Spierpijn;
 7. Frequente verkoudheid;
 8. Een temperatuurstijging zonder andere manifestaties van SARS;
 9. Zweten ‘s nachts;
 10. Een toename van lymfeklieren zonder communicatie met een soort ziekte;
 11. Hoofdpijn;
 12. Gewichtsverlies.

Als de symptomen lange tijd aanhouden, moet u hulp zoeken bij een specialist. Gebrek aan een goede behandeling kan leiden tot onomkeerbare gevolgen. Wanneer het lichaam werkt voor slijtage, lijden alle systemen, vooral immuun, nerveus en endocrien.

Wie loopt risico?

Er wordt aangenomen dat de kans om ziek te worden bij mensen die:

 • leven of werken in milieuvriendelijke omstandigheden;
 • Weinig rust;
 • Voortdurend onderworpen aan stress en ervaringen in het gezin of op het werk;
 • een erfelijke aanleg hebben;
 • Ze geven de voorkeur aan pittig, zout, zoet voedsel (eet niet goed);
 • Little bewegend;
 • Onlangs leed algemene anesthesie of radiale belasting;
 • afhankelijk van gadgets en vooral van sociale netwerken.

Hoe u uit deze staat kunt komen?

Helaas bestaat een magische tablet die onmiddellijk de manifestaties van https://stijve-penis.com/erectiestoornissen/ het chronische vermoeidheidssyndroom verlicht niet. Om te herstellen is het noodzakelijk om een ​​aantal maatregelen te nemen die verband houden met de manier van leven. Wat moeten we doen?

 • Volg de manier van werk en rust. Neem ‘s avonds ontspannende baden, ventileer de kamer, doe niets actiefs. Vergeet gadgets twee uur voor het slapengaan. Het blauwe licht van de schermen verstoort de synthese van melatonine (slaaphormoon), het werk van circadiane ritmes en slaapfasen.
 • Verminder het gebruik van gadgets en sociale netwerken. Probeer deze aanbeveling te vervullen – en u zult zien hoeveel tijd u zult hebben voor nuttige klassen, communicatie met geliefden, rust. Stemming en slaap zullen verbeteren, en de hersenen zullen actiever werken.
  Op sociale netwerken observeren mensen het leven van beroemdheden, bloggers – in feite, vreemden wiens leven slechts een “beeld” is. Niettemin begint een persoon onbewust zichzelf te vergelijken met personages van internet, niet in zijn voordeel. Ontevredenheid over zijn leven wordt toeneemt, de angst groeit. Hoe ermee om te gaan:
  – Installeer de dagelijkse timing op de telefoon;
  – Abonneer u op de meest bruikbare inhoud voor uzelf (bijvoorbeeld professioneel of cognitief) zodat de tijd op internet plaatsvindt met voordeel.
 • Verplaats meer. De beweging draagt ​​bij aan de ontwikkeling van het “hormoon van vreugde” serotonine. Je wordt niet geconfronteerd met de taak om een ​​kampioen te worden in een soort sport. Je kunt zwemmen, dansen, rennen, gewoon lopen, het belangrijkste is dat de lading haalbaar is en alleen positieve emoties met zich meebrengt.
 • Uw voeding trokken. Om een ​​gezonde psycho -emotionele toestand, de activiteit van de hersenen en het uithoudingsvermogen te behouden, voeg je bronnen toe aan het menu:
  -Omega-3-vetzuren (vette vis, lijnolie, chiazaden, zeevruchten, walnoten, Brussel-kool);
  – Lecithine (lever, sojabonen, olijfolie, kaviaar, vettige vis, zonnebloemolie, cottage -kaas, groene erwten, salade);
  – B vitamines (eidooier, vlees, vis, zuivelproducten, granen, peulvruchten, kool, bananen).
 • Mediteer en voer ademhalingspraktijken uit. Hierdoor kunt u zich op zichzelf concentreren en afleiden van externe stimuli. Ademhalingstechnieken verbeteren de bloedcirculatie en het metabolisme.
 • Activeer je hersenen. Er zijn veel oefeningen ontwikkeld om het geheugen en de aandacht te verbeteren. Het gebruik ervan zal helpen de productiviteit te verhogen. Probeer nieuwe smaken in eten, leer woorden, overweeg schilderijen en onthoud de details, luister naar twee verschillende audioboeken in één periode.
 • Psychotherapie. In ernstige gevallen moet u een arts raadplegen om een ​​behandeling te selecteren. Het kan cognitief-gedragstherapie, groepsklassen, auto-training en andere methoden zijn.
 • Houd zich aan het door de arts voorgeschreven behandelingsregime. Vergeet naast algemene aanbevelingen niet aan de voorgeschreven therapie te houden. Het lichaam kan extra ondersteuning vereisen in de vorm van vitamines, voedseladditieven, drugs. Vaak om onaangename symptomen te elimineren, worden serotonine -injecties voorgeschreven. Binnenkort zal dit medicijn verschijnen in de vorm van pillen en patchings op de farmaceutische markt. Maar u moet niet zorgvuldig zelfmedicatie aangaan – alleen een arts kan u therapie voorschrijven, rekening houdend met alle functies van uw toestand.

Wees attent voor jezelf en probeer tijd te vinden om met je gezondheid om te gaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top